De beste security features van Microsoft 365

netwerkbeheer

microsoft 365 security

Efficiëntie in het bedrijfsleven is prioriteit. Moeiteloos samen kunnen werken, communiceren en creëren zorgt ervoor dat werknemers effectiever hun werk doen. Toegang tot productiviteitstools zoals Microsoft 365 is dan ook iets waar elk bedrijf baat bij heeft. Microsoft 365 is een krachtig cloudgebaseerd platform dat wordt gebruikt door miljoenen bedrijven over de hele wereld. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om efficiënt te werken, maar ook om veilig te werken. De meeste Microsoft 365 gebruikers zijn zich niet eens bewust van het brede scala aan functies en mogelijkheden. In dit artikel noemen we de best practices op het gebied van security die jou helpen om je gegevens en informatie veilig te houden.

Over Microsoft 365

Microsoft 365 is een krachtig cloudgebaseerd platform. Het helpt bedrijven efficiënter te werken middels een geïntegreerde suite van applicaties, waaronder Office 365 (Word, Excel, PowerPoint, enz.), Exchange Online, SharePoint Online en Teams.

Het gebruik van Microsoft 365 levert je vele voordelen op. Ten eerste maakt werken in de cloud het mogelijk om altijd en overal bij je bestanden te kunnen, wat werknemers meer flexibiliteit geeft. Daarnaast bevordert Microsoft 365 de samenwerking tussen teamleden, omdat ze documenten kunnen delen en gelijktijdig kunnen bewerken in real-time. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.

En zeker niet onbelangrijk: Microsoft 365 biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, waardoor je bedrijfsgegevens veilig zijn, zelfs als je werknemers op afstand werken. Vooral in een tijd waarin cyberbedreigingen steeds geavanceerder worden is het belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare beveiliging van je IT-infrastructuur.

Het verschil met Office 365

Zowel Office 365 als Microsoft 365 zijn cloudgebaseerde oplossingen van Microsoft die bedrijven helpen met hun dagelijkse werkzaamheden. Microsoft 365 beschikt alleen over extra functies en hulpmiddelen. Bijvoorbeeld geavanceerde beveiligings- en compliancefuncties, apparaatbeheer, Windows 10-upgrades en -beheer, geavanceerde analyses, samenwerkingsmogelijkheden via Teams en business-apps om op maat gemaakte bedrijfsprocessen te bouwen.

Security in Microsoft 365

De security van Microsoft 365 is gebaseerd op vier belangrijke pijlers:

Identity and Access Management: Deze pijler richt zich op het beheer van identiteiten en toegangsbeheer, zoals authenticatie, autorisatie en identiteitscontroles. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot gevoelige gegevens en bronnen.

Threat Protection: Functies onder deze pijler beschermen de IT-infrastructuur tegen bedreigingen, zoals malware, phishing-aanvallen en andere cyberaanvallen. Bedreigingen worden proactief opgespoord en geblokkeerd voor ze schadelijk kunnen zijn.

Information Protection: Dit onderdeel richt zich op het beschermen van bedrijfsgegevens, zowel opgeslagen in de cloud als op apparaten van gebruikers, tegen ongeoorloofde toegang en dataverlies. Functies zoals Data Loss Prevention (DLP) en encryptie beschermen je gevoelige informatie.

Security Management: Deze pijler helpt organisaties de beveiliging van hun IT-infrastructuur te beheren en controleren. Het omvat functies zoals security reporting en auditing, beleidsregels en compliance management.

De beste beveiligingsfuncties van Microsoft 365

Wat zijn de belangrijkste functies bijbehorend aan de pijlers? De meeste gebruikers kennen de ingebouwde beveiligingsfuncties van Microsoft 365 niet of maken er geen gebruik van. Laten we kijken naar de zes beste functionaliteiten die jouw Microsoft 365 omgeving veiliger maken.

Conditional Access

Conditional Access voor Microsoft 365 is een functie waarmee we beveiligingsbeleid kunnen implementeren en afdwingen op basis van verschillende voorwaarden. Het stelt beheerders in staat om toegangscontroles toe te passen op apps en services binnen het Microsoft 365-systeem. Doel is om de beveiliging te versterken door de toegang tot bedrijfsgegevens te beperken op basis van verschillende factoren, zoals gebruikerskenmerken, apparaatstatus, locatie en risiconiveau. Zo kunnen we verschillende niveaus van beveiliging bewerkstelligen voor verschillende cloud apps. Een hogere beveiliging voor kritische producten en een lagere beveiliging voor minder kritische producten.

Multi-Factor Authentication (MFA)

MFA is een extra beveiligingslaag die de toegang tot je Microsoft 365-account beveiligt. Met MFA moeten gebruikers zich aanmelden met een wachtwoord en een verificatiecode die via sms of app worden verzonden, voordat ze toegang krijgen tot hun account. Dit vermindert de kans op ongeautoriseerde toegang tot uw account, zelfs als je wachtwoord wordt gestolen of gekraakt.

Data Loss Prevention (DLP)

DLP is een functie die is ontworpen om gegevens te beschermen tegen onbedoelde of kwaadwillende openbaarmaking. Met DLP stel je regels in die bepalen welke soorten gevoelige gegevens (zoals creditcardnummers of persoonlijk identificeerbare informatie) niet mogen worden verzonden via e-mail of opgeslagen op onbevoegde locaties. Probeert iemand deze gegevens te delen of op te slaan, dan ontvang je een waarschuwing.

Defender for Office 365

Defender is een verzameling functies die beschermen tegen geavanceerde bedreigingen, zoals phishingaanvallen en malware. Defender filtert e-mails op basis van verdachte bijlagen of links en blokkeert automatisch bedreigingen voordat ze je systeem bereiken. Bovendien waarschuwen Defender-functies je voor verdachte activiteit in je omgeving en helpt het systeem je bij het detecteren en oplossen van inbreuken.

Mobile Device Management (MDM)

MDM is een functie die je helpt om de beveiliging van je Microsoft 365-omgeving op mobiele apparaten te beheren. Met MDM registreer je mobiele apparaten, stel je beveiligingsbeleid in en beheer je mobiele apparaten die toegang hebben tot je bedrijfsgegevens. Hierdoor beperk je de toegang tot bedrijfsgegevens tot alleen de apparaten die je vertrouwt.

Kortom, Microsoft 365 biedt een scala aan krachtige beveiligingsfuncties. Met onder andere Multi-Factor Authentication, Data Loss Prevention en Defender kun je er zeker van zijn dat je bedrijfsgegevens veilig zijn, zelfs als je werknemers op afstand werken. Combineer deze beveiligingsfuncties met de tools die Microsoft 365 te bieden heeft en je medewerkers kunnen sneller én beter hun werk doen.

Microsoft 365 beheer uitbesteden

Het uitbesteden van Microsoft 365 beheer stelt je in staat om je volledig te concentreren op je kernactiviteiten. Geen zorgen meer over IT-gerelateerde problemen, laat dat maar aan ons over.

SuitIT beschikt over ervaren IT-professionals met een specialisatie in Microsoft 365. Laat je je Microsoft 365 omgeving uitbesteden, dan weet je zeker dat je mensen snel aan de slag kunnen en beschikken over de juiste applicaties. We zorgen ervoor dat je IT-omgeving te allen tijde beschikbaar is, dat je gegevens veilig zijn en je data wordt opgeslagen met behulp van onze back-up diensten. Meer informatie over het uitbesteden van Microsoft 365? Neem contact met ons op.

PARTNERS