EEN DAG UIT HET LEVEN VAN MARTIJN

IT SUPPORT ENGINEER BIJ SUITIT

Een werkdag als IT Support Engineer
Martijn Wigmans

Wil jij weten hoe het is om te werken in de IT of ben je gewoon benieuwd hoe een dag in het leven van één van onze IT’ers eruitziet? In deze blog neemt Martijn je mee in een werkdag. Martijn is IT Support Engineer bij SuitIT en zorgt ervoor dat klanten op de juiste manier geholpen worden met hun vragen en problemen. Hierbij is hij samen met collega’s de gedreven klantgerichte serviceverlener waar klanten en collega’s energie van krijgen. In deze functie is Martijn het eerste contact met de klant en weet hij vragen en problemen op een efficiënte manier te beantwoorden en te vertalen naar de beste oplossing.

EEN WERKDAG ALS IT SUPPORT ENGINEER

Als IT Support Engineer lever je input aan het team om diverse vragen en problemen om te zetten in bijvoorbeeld projecten, automatiseringen, ontwikkelingen en verbeteringen om nog efficiënter te werk te gaan (zodat de focus ligt op het helpen van onze klanten). Je kunt hierdoor jezelf en het bedrijf helpen verder te ontwikkelen en te laten groeien, net zoals de klanten van SuitIT dat doen. Zelfontwikkeling op persoonlijk en technisch vlak is erg belangrijk. Hier biedt SuitIT dan ook de nodige ruimte en middelen voor. Verder leg je je communicatie en werkzaamheden vast zodat afspraken helder zijn, collega’s eventueel kunnen helpen en jouw kennis altijd geraadpleegd kan worden. Je beheert, bewaakt en monitort proactief waar samenwerking onmisbaar in is. Benieuwd wat Martijn precies doet op een werkdag? Lees dan snel verder.

08:30 – START VAN DE WERKDAG: DE SUPPORTLIJN IS GEOPEND!

Elke werkdag is onze supportdesk telefonisch beschikbaar van 8:30 tot 17:30. Mijn collega’s en ik zitten dan klaar om telefoontjes te ontvangen van onze klanten. De ene keer wordt er gebeld om te helpen met een aantal vragen of problemen. Maar er wordt soms ook een grote storing gemeld waarbij ik meteen een onderzoek start: Wat is de mogelijke oorzaak, wat is de impact, hoe kunnen we dit zo snel mogelijk oplossen, is de oplossing bestemd voor de toekomst en kunnen we verbeteringen doorvoeren om een soortgelijk probleem te voorkomen? Het leukste hieraan is dat ik mijn eigen expertise in bepaalde gebieden direct in kan zetten om een klant te voorzien van een eventuele tijdelijke of definitieve oplossing. Ik vertaal de technische details naar begrijpbare taal zodat de klant meteen weet wat er speelt en wat zij (van ons) kunnen verwachten. Ik leef met de klant mee en probeer op de beste manier te acteren.

Verder bereid ik me in de ochtend voor op geplande verzoeken en contactmomenten welke deze dag zullen plaatsvinden. Het kan zijn dat ik gepland of ongepland klantbezoek heb. Hierbij ondersteun ik de klant op locatie, verricht onderhoud of verhelp een storing welke niet op afstand opgelost kan worden.

9:20 – DAILY HUDDLE

Op dit ongewone tijdstip beginnen wij met de dagelijkse meeting genaamd: “Daily Huddle”. Hier bespreekt het gehele team in een aantal minuten hoe het gaat, wat er voor die dag op de planning staat en eventuele andere zaken welke besproken kunnen worden om de dag goed van start te gaan. Zo zijn we correct op elkaar afgestemd en werkt het team vloeiend samen.

Hierna werk ik verder volgens planning en ga bijvoorbeeld dieper op onderzoek uit om een bestaand probleem te verhelpen, of om een verzoek uit te voeren om technisch het een en ander in te richten.

13:00 – TIJD VOOR LUNCH!

Nadat ik me bewust ben geworden dat de tijd voorbij gevlogen is, wordt de lunch op kantoor klaargezet en roepen collega’s mij wel eens om daadwerkelijk te komen lunchen (gezien ik soms graag nog wat taken af wil ronden of het contact met de klant warm wil houden).

Bij de lunch is het voor mij altijd lastig om een keuze te maken tussen al het lekkers wat er op tafel staat. Bagels, tosti’s of gewoon een broodje met salade. Het is allemaal mogelijk.

Tijdens onze lunch is het altijd gezellig. We kletsen over van alles en nog wat en hebben de grootste lol.

15:00 – MINDCLEAN EN KENNIS VERBREDEN

In de middag leg ik meer de focus op taken waarbij ik wat diepgaander aan de slag kan gaan met bijvoorbeeld verzoeken of wensen vanuit klanten. Deze werk ik dan uit of bereid ik voor met hulp van mijn collega’s. Door bezig te zijn in digitale omgevingen waar ik nog niet geheel in thuis ben verbreed ik ook mijn kennis. Meestal creëer ik mijn eigen testomgeving en volg documentatie op het internet om mezelf wegwijs te maken en ervaring op te doen. Natuurlijk is het soms ook even fijn om compleet ergens anders op te focussen of even te ontspannen. Ik browse meestal het internet af voor wat leuke nieuwtjes of praat onder het genot van een kop koffie een collega even bij.

17:00 – DAILY RECAP

We sluiten onze dag met een meeting om met het team te bespreken hoe de dag verliep, of er nog zaken zijn welke besproken moeten worden en of er noemenswaardige punten zijn voor de volgende dag. Dan is het tijd om naar huis te gaan. Tot morgen!

Droom jij ook van een baan in de IT met veel diversiteit, doorgroeimogelijkheden, een gedreven team en lijkt de functie IT Support Engineer wel wat voor jou? Neem een kijkje op onze vacaturewebsite en twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wie weet zien we elkaar snel!

PARTNERS