Ransomwared AI

netwerkbeheer

Het aantal ransomwareaanvallen groeit exponentieel, zeker nu nieuwe AI-technieken cybercriminelen nog meer mogelijkheden bieden. Ook de aanvallen zelf worden steeds gemener; in plaats van het slechts versleutelen van je bestanden dreigen hackers nu ook met het lekken van je gegevens wanneer je niet betaalt.

Naar verwachting kosten ransomwareaanvallen organisaties in 2023 ongeveer 8 biljoen Amerikaanse dollar. Het is daarom essentieel om nu actie te ondernemen. Met de op AI gebaseerde software van Ransomwared AI (RAI) zorgen we dat je te allen tijde beschermd bent.

Ransomware detectie met AI

Ransomwared AI scant alle bestanden die het netwerk van een bedrijf binnenkomen, ongeacht hun afkomst. Of het nu gaat om externe files zoals e-mailbijlagen, websitedownloads of USB-drives, of interne bronnen zoals gedeelde netwerkdrives. Dit uitgebreide proces is ontworpen om mogelijke bedreigingen op te vangen, ongeacht hun oorsprong.

De software maakt gebruik van machine learning-algoritmen om patronen te detecteren die wijzen op een mogelijke malware- of ransomware-aanval. De Ransomwared AI software merkt ook op wanneer bestanden verdacht gedrag vertonen (bijvoorbeeld door het versleutelen van andere bestanden op het netwerk). Daarnaast heeft RAI een sterke focus op het identificeren en tegenhouden van LockBit ransomware, marktleider van RaaS (ransomware-as-a-service) en uiterst hardnekkige en zelfstandige ransomware.

RAI scant alle inkomende bestanden in real-time, wat betekent dat het malware en ransomware detecteert en tegenhoudt zodra het zich voordoet. Zo kunnen we je bedrijf proactief beschermen en houden we het risico op datalekken en andere beveiligingsincidenten zo klein mogelijk.

Incident Response

We helpen bedrijven snel op een incident te reageren en de schade te beperken. In het geval van een kritieke dreiging worden we bij SuitIT automatisch gealarmeerd en kunnen we meteen actie ondernemen. Bijvoorbeeld door het isoleren van getroffen systemen, het voorkomen van verdere verspreiding en het verstrekken van een actieplan om de normale werking te herstellen

Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen beschermen met behulp van Ransomwared AI?

PARTNERS