netwerkbeheer Fortinet: onze cybersecurity partner
SuitIT

Cybersecurity risico’s zijn momenteel actueler dan ooit. Je digitale infrastructuur moet continue op veranderingen inspelen, en verschillende (IoT) apparaten met allerhande software maken dagelijks verbinding met je netwerk. Des te belangrijker om voorzichtig met je gevoelige bedrijfsdata, omzetcijfers of klantdata om te gaan. Daarom werken wij graag samen met toonaangevende cybersecurity leverancier Fortinet. Als toonaangevend bedrijf met een sterk security platform maakt Fortinet jouw netwerkomgeving veilig. Meer over Fortinet en de voordelen van samenwerken met SuitiT? Lees snel verder!

 

OVER FORTINET

Fortinet levert uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde bescherming voor alles dat risico loopt op cyberaanvallen: van apparatuur, tot data, applicaties en cloud- en thuiswerkomgevingen. Fortinet is gespecialiseerd in firewalls, switches, Wi-Fi, endpoint protection, logging, authenticatie en nog veel meer. De focus ligt echter nog steeds bij hun firewall oplossingen; FortiGate. Wereldwijd vertrouwen meer dan 500.000 bedrijven op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie tegen cybercrime.

Fortinet heeft een sterk securityplatform ontwikkeld, dat een totaaloplossing biedt voor de beveiliging van je volledige IT-infrastructuur: Security Fabric. Deze technologie vertegenwoordigt voor het eerst een architecturale benadering van beveiliging, die zich dynamisch aanpast aan de hedendaagse snel evoluerende IT infrastructuur. Deze manier van beveiliging segmenteert het gehele netwerk, om een krachtige en brede beveiliging te bieden tegen geavanceerde bedreigingen.

De basis van Security Fabric is de zogenaamde ‘FortiGate firewall’, met een sterke anti-virus preventie en andere ingebouwde security oplossingen. Deze firewall wordt ook geleverd met ingebouwde SD-WAN functionaliteiten. Met zo’n FortiGate zorgen we voor een betere beschikbaarheid, verbeterde prestaties en meer vrijheid van handelen binnen het bedrijfsnetwerk.

Gartner heeft Fortinet uitgeroepen tot een van de leiders op het gebied van cybersecurity mesh architecture (CSMA). Met behulp van deze verdedigingsstrategie beveilig je elk apparaat onafhankelijk met een eigen perimeter, zoals firewalls en netwerkbeveiliging tools. Hierdoor bouw je als het ware een security-schil om een IT-omgeving.

 

WAAROM IS HET ZO VEILIG?

Security Fabric is een zogeheten ‘open ecosysteem’. Dit betekent dat het toelaat andere oplossingen te integreren, verbinden en automatiseren. Zelfs wanneer deze door andere ontwikkelaars ontworpen zijn. Zo kunnen alle onderdelen van jouw IT infrastructuur (en de beveiliging) met elkaar communiceren en samenwerken als één platform voor cybersecurity. Alles wordt centraal gemonitord en beheerd:

  • De beveiliging van je interne netwerken en wie hiermee verbindt.
  • Een veilige toegang tot Wi-Fi en het internet.
  • Een krachtige beveiliging van je online cloudomgeving.
  • Bescherming van apps, software en apparaten.
  • Een systeem dat automatisch aanvallen detecteert en ingrijpt.

Een voorbeeld; wanneer de Security Fabric een onveilig apparaat opmerkt, brengt het systeem andere apparaten op de hoogte. Deze kunnen dan op hun eigen manier ingrijpen, waardoor één apparaat geïsoleerd kan worden vanaf de switch wanneer de firewall meldt dat deze een beveiligingsrisico vormt.

 

OVER ONZE SAMENWERKING

We werken bij SuitIT al jaren heel bewust met de producten van Fortinet om security risico’s in kaart te brengen, en onze klanten te beschermen tegen welke bedreiging van cybersecurity dan ook. De oplossingen van Fortinet zijn met voorsprong de meest betrouwbare en stabiele die er voor handen zijn. We helpen organisaties met het implementeren en beheren van security oplossingen. Door de technologie van Fortinet te combineren met onze expertise en all-in dienstverlening houd je altijd grip op je data.

De voordelen van kiezen voor SuitIT en Fortinet

  • We hebben de expertise om de juiste producten en diensten van Fortinet in te zetten.
  • Als partner kunnen wij vertrouwen op de producten en diensten van Fortinet. We zetten deze met zekerheid in, zijn betrokken bij vernieuwingen en kunnen rekenen op ondersteuning wanneer nodig.
  • Als menselijke maat in de IT pakken wij graag uitdagingen aan welke in een dynamische omgeving toegepast kunnen worden. Zo leveren wij de best passende oplossing voor de vraag en daadwerkelijke wensen van de klant.

PARTNERS