DE JUISTE IT-STRATEGIE

VOOR JOUW ORGANISATIE

De juiste IT-strategie voor jouw organisatie
Martijn Wigmans

Toekomstgerichte ondernemers willen het beste voor hun organisatie. Zij zien het belang in van een betrouwbaar IT-beleid voor het waarmaken van online ambities. Zijn de belangrijkste bedrijfsprocessen op orde – denk aan inkoop, productie, verkoop, distributie, personeelszaken en financiën – dan staat niets het bedrijf meer in de weg om te groeien. Maar wat zijn precies de uitgangspunten voor een effectieve, toekomstgerichte IT-aanpak, die rust en overzicht geeft? In dit blog lees je hoe wij in overleg met jou samen de IT-strategie bepalen. Op hoofdlijnen weliswaar; elke organisatie vereist een eigen, maatwerk invulling.

SUITIT EN DE OPDRACHTGEVER

Bij SuitIT realiseren we IT-strategieën waarmee opdrachtgevers klaar zijn voor de toekomst. Dit doen wij door opdrachtgevers te ontzorgen met betrekking tot dagelijks netwerkbeheer en onderhoud. We vinden hierbij een match tussen onszelf en onze opdrachtgevers essentieel. Vaak zijn dit multinationals met 50 tot 500 medewerkers, met een hoofdkantoor in Nederland en een of meerdere verkoop- of productielocaties in het buitenland. Doorgaans hebben deze opdrachtgevers een goed beeld van hun bedrijfsvoering en streven ze een bepaalde diepgang na. Zij kennen hun korte- en langetermijndoelen en weten hoe zij zich in de markt willen begeven. Voor deze organisaties nemen wij graag de rol als regisserend IT-partner op ons. Zo houdt jouw organisatie de handen vrij voor de core business; jij doet waar jij goed in bent, en wij ontzorgen je compleet op IT-gebied.

WAT ZIJN VRAGEN EN WENSEN?

Bedrijfsleiders hebben vaak een goed eigen beeld van de bedrijfsvoering. Toch wordt het IT-beleid soms over het hoofd gezien. In een goed gesprek komen we dan vaak al snel achter verbeterpunten die passen bij onze werkwijze: een IT-systeem dat is afgestemd op toekomst en groei, met ruime aandacht voor security en internationale wetgeving, een systeem dat goed aansluit bij het type data waarmee wordt gewerkt, een goed back-up-systeem, migratie van software en data naar de cloud, et cetera. Zo kunnen wij als IT-regisseur de verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud – waarover opdrachtgevers ons mogen afrekenen – ook echt nemen.

GEGEVENSBESCHERMING EN BEVEILIGING

Wij hebben veel aandacht voor de AVG, de Autoriteit verordening gegevensbescherming (ook wel bekend als GDPR, de General Data Protection Regulation), die gaat over de verwerking van persoonsgegevens binnen de Europese Unie. Feit is dat binnen de EU opererende multinationals alle aan dezelfde AVG-wetgeving moeten voldoen. Daarom staat een veilige AVG-standaard hoog op ons prioriteitenlijstje.

Ook hechten we groot belang aan de beste beveiliging van IT-systemen. Internetsecurity wordt tegenwoordig steeds belangrijker; je hoort vast steeds vaker termen in het nieuws als DDoS, phishing of ransomware. Dit zijn allemaal bedreigingen die grote problemen kunnen veroorzaken. Een hoge beveiligingsstandaard kan dit voorkomen.

BEPROEFD MATERIAAL

Wij gebruiken betrouwbare IT-bouwstenen: hardware en software die zich in het verleden bij onze opdrachtgevers hebben ontwikkeld, en die voldoen aan hoge eisen op het gebied van usability en managability. Het zorgt ervoor dat medewerkers optimaal worden ondersteund, zodat dat zij zich effectief op hun taak kunnen richten. Zo werk je aan het beste uitgangspunt voor rust, overzicht én groei voor jouw organisatie.

Wil je meer weten over de beste IT-strategie voor jouw organisatie? Bel dan 040 235 9212 of neem contact op.

PARTNERS