DISASTER RECOVERY

ER IS ALTIJD EEN WEG TERUG

disaster recovery

In het geval van een grote calamiteit zoals een brand of overstroming kan het voorkomen dat je niet meer bij je bestanden en andere data kunt. Je moet er dan niet aan denken dat je weken werk verliest en de bedrijfsvoering moet stagneren. Daarom zorgen wij dat er altijd een weg terug is. SuitIT is namelijk gespecialiseerd in zowel disaster prevention als disaster recovery. Hiermee is je data binnen no-time weer beschikbaar. Dat werkt een stuk relaxter.

Wat is disaster recovery?

Disaster recovery is het proces wat je opstart om de bedrijfsvoering te hervatten na een grote calamiteit, zoals een brand, (natuur)ramp, hack of ransomware aanval. Je wilt dan zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot je gegevens, maar ook je hardware, software, netwerkapparatuur en connectiviteit. Middels een off-site datakopie kunnen je bedrijfskritische servers hersteld worden. Via een beveiligde netwerkverbinding krijgen je medewerkers dan snel weer toegang tot hun systemen en gegevens. Je wilt immers altijd zorgen dat de downtime bij een verstoring zo minimaal mogelijk is. Hoe sneller je weer aan het werk bent, hoe kleiner de negatieve impact op het bedrijf.

Back-up-as-a-service

Met de Back-up-as-a-service (BaaS) van SuitIT ben je verzekerd dat je belangrijkste data veilig is gesteld én dat je IT-organisatie snel weer actief is na een calamiteit.

disaster recovery

Back-up in de cloud

Als je kiest voor de Back-up-as-a-service (BaaS) maken we een back-up van al je bedrijfsdata en plaatsen die in onze Nederlandse cloudopslag, volledig off-site, extern en onuitwisbaar. Automatische, dagelijkse controle van de back-upbestanden, directe service en support behoren tot deze dienst. Ons BaaS zetten wij in volgens de 3-2-1 regel: We maken minimaal drie kopieën van de gegevens, welke we op twee verschillende opslagmedia bewaren en waarvan we ten minste één kopie van de gegevens off-site, buiten de oorspronkelijke locatie, opslaan. 

disaster recovery

Microsoft 365 back-up

Voorkom dat je verwijderde of beschadigde bestanden permanent verloren raken met onze Microsoft 365 back-up service. We maken dagelijks een reservekopie van je volledige Microsoft 365 omgeving inclusief al je e-mail, OneDrive en SharePoint en bewaren deze op een off-site, externe datalocatie. Je kunt eenvoudig de laatste versie herstellen van een verloren bestand, e-mail of document. De bewaartermijn is zolang je zelf wilt. In geval van een incident herstellen we de laatste versies van de bestanden vóór de infectie. Door de korte back-up intervallen verlies je weinig werk.

Disaster recovery tests

Het is essentieel om te weten of je je back-ups kunt vertrouwen. Door periodiek te testen weten we zeker dat de gemaakte back-up ook daadwerkelijk terug te zetten is. Met een restore test controleren we of de back-up betrouwbaar en volledig is.

DR testomgeving

Gaat er iets mis? Geen paniek. SuitIT is in staat om binnen enkele uren een nieuwe, kortlopende noodomgeving voor je in te richten. Deze geïsoleerde, losstaande kopie van je IT-serverpark hosten we in een tweede datacentrum. Buiten noodgevallen is deze omgeving doorlopend beschikbaar als testomgeving. Snel schakelen is onze kracht. Oponthoud is immers funest voor je bedrijfsvoering. Dat begrijpen wij als geen ander.

Meer weten over disaster recovery?

Contact opnemen

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op.

PARTNERS