IT-security

Veiligheid boven alles

netwerkbeheer

Security is in deze tijden van digitale transformatie voor ieder bedrijf onmisbaar. Cybercriminelen worden steeds slimmer en verzinnen nieuwe manieren om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Tref je geen effectieve beveiligingsmaatregelen, dan stel je jezelf bloot aan deze steeds groter wordende risico’s. Niet alleen loop je financieel gevaar, ook het vertrouwen van je klanten en andere belanghebbenden staat op het spel. Complexe technologieën en infrastructuren, een strakke naleving van de wetgeving en de opkomende dreigingen vragen een betrouwbare IT-partner met expertise en ervaring.

IT-security door SuitIT

Bij SuitIT maken we je organisatie veiliger en weerbaarder tegen cyberaanvallen. Onze aanpak zorgt ervoor dat processen zo zijn ingericht dat informatie veilig binnen een informatie blijft. We nemen maatregelen om computers, servers en netwerken actief te beschermen tegen bijvoorbeeld ransomware, malware, virussen, DDoS en spam. 

Managed Detection and Response

Onze Managed Detection and Response (MDR) dienst verwijst naar het 24×7 proactief opsporen, identificeren en reageren op bedreigingen en beveiligingsincidenten. Daaronder valt ook het scannen en bewaken van mogelijke kwetsbaarheden. MDR combineert de functionaliteiten van verschillende programma’s, waaronder SIEM, endpoint detection, real-time monitoring van cyberdreigingen, alarmsystemen voor indringerdetectie en continue kwetsbaarheidmonitoring. Zo zorgt ons Security Operations Centre (SOC) voor de meest up-to-date bescherming tegen cyberaanvallen en kunnen we acuut grijpen wanneer nodig.


IT-security awareness

Uit de statistieken blijkt dat de grootste oorzaak van succesvolle cyberaanvallen de medewerkers zijn. Vaak nemen ze door onwetendheid een verkeerde beslissing en zetten ze zo het netwerk open voor een aanval, met alle gevolgen van dien.

Phishing simulaties

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij oplichters persoonlijke informatie proberen te verkrijgen door zich voor te doen als betrouwbare partijen. Oplichters sturen meestal valse e-mails, berichten of links die er legitiem uitzien, maar in werkelijkheid ontworpen zijn om de ontvanger te verleiden om persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden of creditcardnummers te verstrekken. Het is een vorm van cyberfraude waar oplichters zich snel in blijven ontwikkelen. Phishingaanvallen worden daarmee steeds gerichter en geloofwaardiger, waardoor de kans dat iemand op een link klikt steeds groter wordt. SuitIT helpt met het vergroten van cybersecurity awareness door het voeren van zogenaamde phishing campagnes. Een awareness training in de vorm van simulaties past zich aan deze ontwikkelingen aan en houdt je medewerkers up-to-date van de laatste technieken. Met onze phishing software kunnen we aanvallen op een simpele manier simuleren. Door de resultaten van de simulatie campagne te analyseren, kunnen organisaties zien hoe kwetsbaar hun medewerkers zijn voor phishingaanvallen en kunnen er vervolgens gerichte trainingen en beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd worden.

IT-security escaperoom

Ook hebben we onze eigen mobiele cybersecurity escaperoom. Tijdens deze interactieve ervaring spelen je werknemers een escaperoom met als thema cybersecurity. Alle facetten van cybercriminaliteit op de werkvloer komen aan bod en achteraf wordt alles geëvalueerd en nabesproken met één van onze experts. Ben je hier benieuwd naar, neem dan direct contact op!

ISO 27001 en NEN 7510

Bij SuitIT zijn we ISO27001 gecertificeerd. Deze internationale standaard beschrijft hoe een bedrijf procesmatig om kan gaan met het beveiligen van informatie. Als aanvulling hierop zijn we NEN7510 gecertificeerd, waarbij de beveiligingsnormen gericht zijn op instellingen met patiëntinformatie. Jaarlijks worden deze certificeringen intern getoetst en geoptimaliseerd. Een onafhankelijke instantie voert een audit uit en indien voldoende wordt onze certificering verlengd. SuitIT is in 2023 voor het laatst succesvol ge-audit en gecertificeerd voor ISO27001 en NEN5710.


Ransomwared AI

Het aantal ransomwareaanvallen groeit exponentieel, zeker nu nieuwe AI-technieken cybercriminelen nog meer mogelijkheden bieden. Ook de aanvallen zelf worden steeds gemener; in plaats van het slechts versleutelen van je bestanden dreigen hackers nu ook met het lekken van je gegevens wanneer je niet betaalt. Naar verwachting kosten ransomwareaanvallen organisaties in 2023 ongeveer 8 biljoen Amerikaanse dollar. Het is daarom essentieel om nu actie te ondernemen. Met de op AI gebaseerde software van Ransomwared AI (RAI) zorgen we dat je te allen tijde beschermd bent.

AI ransomware detectie

Ransomwared AI scant alle bestanden die het netwerk van een bedrijf binnenkomen, ongeacht hun afkomst. Of het nu gaat om externe files zoals e-mailbijlagen, websitedownloads of USB-drives, of interne bronnen zoals gedeelde netwerkdrives. Dit uitgebreide proces is ontworpen om mogelijke bedreigingen op te vangen, ongeacht hun oorsprong. De software maakt gebruik van machine learning-algoritmen om patronen te detecteren die wijzen op een mogelijke malware- of ransomware-aanval. De Ransomwared AI software merkt ook op wanneer bestanden verdacht gedrag vertonen (bijvoorbeeld door het versleutelen van andere bestanden op het netwerk). Daarnaast heeft RAI een sterke focus op het identificeren en tegenhouden van LockBit ransomware, marktleider van RaaS (ransomware-as-a-service) en uiterst hardnekkige en zelfstandige ransomware. RAI scant alle inkomende bestanden in real-time, wat betekent dat het malware en ransomware detecteert en tegenhoudt zodra het zich voordoet. Zo kunnen we je bedrijf proactief beschermen en houden we het risico op datalekken en andere beveiligingsincidenten zo klein mogelijk. Met onze phishing software kunnen we aanvallen op een simpele manier simuleren. Door de resultaten van de simulatie campagne te analyseren, kunnen organisaties zien hoe kwetsbaar hun medewerkers zijn voor phishingaanvallen en kunnen er vervolgens gerichte trainingen en beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd worden.

Incident Response

Ook helpen we bedrijven snel op een incident te reageren en de schade te beperken. In het geval van een kritieke dreiging worden we bij SuitIT automatisch gealarmeerd en kunnen we meteen actie ondernemen. Bijvoorbeeld door het isoleren van getroffen systemen, het voorkomen van verdere verspreiding en het verstrekken van een actieplan om de normale werking te herstellen.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen beschermen tegen cybercrime?

PARTNERS