Private Cloud

netwerkbeheer

Ontdek de kracht van jouw eigen Private Cloud, volledig op maat gemaakt voor jouw behoeften en bedrijfseisen. Met onze Private Cloud-service heb je de regie over jouw virtuele servers, waar al je data en apps veilig staan opgeslagen. Jij hebt de touwtjes in handen, beheert de resources zoals rekenkracht, geheugen, opslag en licenties volledig naar eigen wens. En wanneer jouw bedrijf zich ontwikkelt, groeit jouw Private Cloud moeiteloos met je me.

Private vs public cloud

Vergelijken we private met public cloud, dan is het belangrijkste verschil de IT-infrastructuur. Bij public cloud is de infrastructuur eigendom van de hostingprovider en worden de resources gedeeld door verschillende klanten. Bij de private cloud is de infrastructuur eigendom van de organisatie en heeft deze volledige controle over de resources en beveiliging. Daarnaast biedt het een aantal voordelen voor organisaties die de controle over hun IT-infrastructuur willen behouden. Omdat de resources exclusief worden gebruikt door de organisatie, biedt de private cloud een hoger niveau van beveiliging en privacy dan de public cloud. Het biedt ook meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen, omdat organisaties hun eigen cloudomgeving kunnen configureren en aanpassen aan hun specifieke behoeften. In een private cloudomgeving worden resources zoals servers, opslag en netwerken gevirtualiseerd en beheerd via vSphere, een gecentraliseerd beheerplatform.

Waarom een private cloud oplossing?

Volledige controle over je gegevens

De gegevens worden opgeslagen op infrastructuur die exclusief wordt gebruikt door de organisatie, waardoor de zichtbaarheid en beveiliging worden vergroot.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid aan de specifieke behoeften van een organisatie

Het kan worden geconfigureerd en aangepast aan de specifieke vereisten van de organisatie, inclusief rekenkracht, opslag en netwerkbronnen.

Een hoger niveau van beveiliging in vergelijking met public cloudoplossingen

Doordat de infrastructuur exclusief wordt gebruikt door de organisatie, kunnen beveiligingsmaatregelen specifiek worden afgestemd op de behoeften en vereisten van de organisatie.

Optimaliseren en afstemmen van de prestaties van de infrastructuur op de specifieke werklasten.

Dit resulteert in verbeterde snelheid, betrouwbaarheid en prestaties van applicaties en diensten.

Meer controle over nalevingsvereisten

Zoals regelgeving met betrekking tot gegevensprivacy en -bescherming.

Souvereine cloud

Onze partner Fundaments bouwt cloudplatformen op de software van VMware; één van de meest betrouwbare internationale leveranciers voor deze diensten. Afgelopen jaar was Fundaments het eerste bedrijf in Nederland dat de VMware Sovereign Cloud Status behaald heeft. Met een Soevereine Cloud wordt de data op Nederlandse bodem gecontroleerd, beheerd en bewaakt. Zo voldoet deze aan de Nederlandse regelgeving over privacy en dataopslag (GDPR/AVG). De US Freedom Act (ook wel bekend als de opvolger van de Patriot Act) is niet van toepassing op je data in de cloud van SuitIT. Hierdoor kunnen we onze klanten verzekeren van 100% veilige data.

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom de private cloud? Neem contact met ons op.

PARTNERS